Computer services

Hard- en Software installeren

Bij ons staat úw belang altijd centraal. Het advies bij de aanschaf van hardware en software is afgestemd op het doel waarvoor ú het wil gebruiken. Bij de aankoop van een PC wordt, in een persoonlijk gesprek met u, beoordeeld welke samenstelling het beste past bij uw gebruik.

Software installatie/herinstallatie

Het installeren of her installeren van nieuwe software op uw computer kan voor sommigen een lastige klus zijn. Wanneer u niet zeker bent van de werking van bepaalde software, kunt u altijd met Computerhulp Leiden contact opnemen voor advies. Wij kunnen vaak nog dezelfde dag bij u thuis langskomen om de gewenste software te installeren. Bij software installatie kunt u denken aan een nieuwe Microsoft Windows installatie, Microsoft Office installatie etc.

Windows installatie/herinstallatie

Wanneer uw computer erg traag is geworden, kan het noodzakelijk zijn om Windows opnieuw te installeren. Door een schone installatie van Windows uit te voeren, zal uw pc weer sneller reageren. Voor software en Windows installaties rekenen wij vaste

De computer-APK met ‘Veilig Online Check’

Wordt uw computer steeds trager? Of krijgt deze te maken met andere kuren? Dit kan komen doordat de computer automatisch software binnenhaalt, er veel bestanden zijn opgeslagen of virussen zich hebben genesteld. Met de jaarlijkse Computer-APK met 'Veilig Online Check' kiest u voor vlot en veilig computeren. Wij controleren op 15 essentiële punten.

De beveiliging te checken

Hoe zit het met uw virusscanner en firewall? En met de beveiliging en instelling van uw internetverbinding? Wij controleren alle instellingen en beveiligingsprogramma’s en checkt op virussen, spyware, malware en hardware.

Wij zorgen dat alle instellingen goed staan en updates worden uitgevoerd. Het gaat om updates en de werking van het besturingssysteem en van uw geïnstalleerde programma’s.

Wij controleren de vrije ruimte op de harde schijf en verwijdert onnodige bestanden, toolbars en cookies, en illegale of ongewenste software. Hierna controleren we het opstartproces: loopt alles weer vlot?

Virusproblemensnel opgelost

De computer die tergend langzaam opstart, spam of storende pop-ups tijdens het internetten. Komt u dit bekend voor? H kan betekenen dat uw computer is geïnfecteerd met een virus. Eén van onze medewerkers komt graag bij u langs om deze vervelende virusproblemen op te lossen en uw pc weer schoon te maken.

Wij helpen u van uw virusproblemen af, bijvoorbeeld door:

Een goede virusscanner spoort alle virussen op uw computer op. Onze medewerkers helpen u bij de installatie en het scannen. Ook geven ze tips zodat u de virusscanner in het vervolg zelf kunt gebruiken.

Een virus verwijderen moet zorgvuldig gebeuren. Door de juiste handelingen uit te voeren voorkomt u dat er toch nog ‘restjes virus’ achterblijven op uw computer. Onze medewerkers weten hoe dit moet en helpen u hierbij.

Met goede antivirussoftware bent u virusproblemen voor. De software beveiligt uw computer en voorkomt dat virussen zich in uw computer te nestelen. Onze student helpt u graag om de juiste software te installeren of bij te werken.

Back-up van uw gegevens

Uw computer start niet meer op... al uw bestanden zijn verdwenen. En u heeft uw documenten en foto’s nergens anders opgeslagen... Op zo’n moment ondervindt u maar al te goed het belang van een back-up. Voorkom dit en laat wij voor u deze back-up maken. Stel ook automatische back-uppen in.

Wij helpen u graag door:

Samen met u zal wij een back-up maken van al uw bestanden en gegevens. Wij kunnen bijvoorbeeld alles overzetten op uw eigen aangeschafte externe harde schijf of via een online back-up dienst (in de Cloud). Bescherm uw foto’s, video’s, contacten etc.

U wilt uiteraard dat uw computer altijd vlot functioneert. Doen zich toch problemen voor, zoals een computer die af en toe vastloopt zonder reden? Dan is het belangrijk dat u regelmatig een automatische back-up maakt.

U kunt helaas op veel manieren bestanden kwijtraken. Bijvoorbeeld door een oververhitte videokaart of een losse kabel. Soms is de oorzaak onduidelijk. Wij onderzoeken samen met u of de bestanden zijn terug te halen.

Hulp bij veilig internetten

Veilig internetten begint bij goede antivirussoftware. Samen met antispyware-software vormt dit de basis. En met de automatische updates heeft u altijd de meest actuele bescherming. Eén van onze medewerkers helpt u graag bij het installeren van de software en het instellen van automatische updates.

Wij helpen u graag veilig internetten, bijvoorbeeld door:

Spyware wordt niet altijd tegengehouden door antivirussoftware. Het kan bijvoorbeeld verstopt zitten in een e-mailbijlage. Als u de antispyware goed instelt, beschermt dit uw persoonlijke gegevens.

Stel uw privacy instellingen in op Social Media. Wie kan welke informatie over u zien? Controleer ook af en toe wat er over u online staat. Vindt u iets waar u niet blij mee bent? Wij helpen u graag om dit te verwijderen.

Online betalen is veilig, als u met een aantal zaken rekening houdt. Open bijvoorbeeld nooit zomaar een onverwacht bestandje via de e-mail en verander regelmatig uw wachtwoorden. Wij adviseren u graag.

Privéles aan huis

Laat u zich afschrikken door ingewikkelde handleidingen? Niet nodig: het is veel leerzamer als iemand u stap voor stap laat zien hoe het werkt. Wilt u wifi installeren? Uw computer af en toe opschonen? Social media-profielen beveiligen? Wat uw vraag ook is: tijdens een privéles leggen onze medewerkers het u een-op-een uit.

Met een privéles aan huis leert u zelf:

Privéles Microsoft Office?

Het Microsoft Office-pakket combineert de meest succesvolle programma's van Microsoft, zoals Word, Excel, Outlook en PowerPoint. Wie Office beheerst, kan de computer volledig naar zijn hand zetten. U leert stap voor stap alles wat u moet weten om perfect met de programma's van Office overweg te kunnen. Zelf doen staat voorop, zodat u na afloop niet alleen weet hoe het moet, maar ook hoe u het moeiteloos doet. Deze Office-cursus biedt u heldere, diepgaande uitleg en veel praktische oefeningen.

U krijgt:

Uw e-mail op orde

E-mailtjes die in ‘postvak uit’ blijven steken, foutmeldingen tijdens verzenden óf e-mail van vrienden en familie die niet in uw in box terechtkomt. Heeft u problemen met e-mailen? Wij helpen u graag om dit te verhelpen. Zij komen langs voor tips en onderzoeken de instellingen van uw e-mailaccount.

Wij helpen u met de e-mail door:

Problemen met e-mail gaan vaak hand in hand met verkeerde instellingen van uw e-mailprogramma. Wij checken of de instellingen goed staan en laten u zien hoe u deze goed kunt zetten.

Krijgt u een foutmelding? Vaak is het niet in één keer duidelijk wat u moet doen. Al wij helpen aan huis hebben hierin ruime kennis: zij weten elke foutmelding zo te interpreteren dat een snelle oplossing is gegarandeerd.

Virussen kunnen internet erg traag maken. Hierdoor is het ook vaak onmogelijk om e-mail te verzenden of te ontvangen. Wij scant uw computer op virussen en verwijdert deze zo nodig.

Tijd voor een nieuwe pc?

De aanschaf van een nieuwe computer is een belangrijke gebeurtenis. Er zijn vele soorten computers en daarbinnen weer diverse keuzemogelijkheden. Welk apparaat voldoet het beste aan uw wensen? Geen probleem we helpen u dan ook graag bij de aanschaf van nieuwe computersystemen en -onderdelen.
U kunt een afspraak aanvragen via ons contact pagina. Ons afsprakenbureau is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 - 18.00 en Za t/m Zo: 10:00 tot 17:00

Afspraakformulier

Phone: 0031-06 18084691

Vragen?
Email: info@computerservicehg.nl